2010. május 15., szombat

In New York

Egy ideje megérkeztem már New Yorkba, de a formalitásokat le kellett tudni, beleértve valami kis élelmiszer utánpótlást is, mivel a repcsis koszt elég szolid.

A repülőút egyébként, függetlenül attól, hogy 8 és fél órás volt, rendkívül gyorsan eltelt, legalábbis úgy éreztem. (Az első kép Új-Skócia partjait mutatja.) Az ilyenkor meglévő szokásokkal összhangban különféle muzsikákat lehetett a gépen, filmeket is lehetett volna nézni, de a fülhallgatóm nem igazán tette lehetővé, pedig a Book of Eli (vagy valami ilyesmi), megérdemelt volna egy misét. Ebben Denzel Washington egy poszt-apokaliptikus történet keretében próbál túlélni. (Az első 10 percből kb. ennyi jött le, melyben mondjuk túl sok párbeszéd nem volt, de némi vér és az új világ társadalmi rendjének hű ábrázolása igen.) Na majd megpróbáljuk beszerezni, vagy megnézni más úton. (Egyébként elsőre az az érzetem volt, hogy - hasonlóan ahhoz, ahogy Hollywood millió egy esetben próbálta már, egy stúdió sikeres filmjét látva egy másik próbál egy hasonlót készíteni, újabb bőrt lehúzva az ötletről. Bár nem néztem végig, ismétlem, de elsőre a Cormac McCarthy-s "Az út"-ra emlékeztetett a gondolatvilág.

Ja, és akkor álljon itt még egy kép. Ez valahol a kanadai rejtett csodavilágban készült. Érdekelne, amolyan valós tartalmú Rorschach (?) tesztként, hogy kinek mi jut eszébe a tavacska formájáról. Válaszokat facebook-on vagy alább kommentben is fogadom!

Úgyhogy még 2 óra, és repülök tovább, szóval lassan célba érek. Egy kb. 24 órás kirándulás csúcspontjaként.

Ja, és akkor el ne felejtsem ezt az utolsó képet feltenni. Elég közel volt a United Airlines járata, de elkerültük egymást. Olyan érdekes, hogy ilyen gyorsan száguldozó gépekből is milyen sokáig lehet a másik járatot látni...

5 megjegyzés:

  1. Egy másik vélemény szerint szarvas. Na ez az igazi Rorschach teszt. Olika, aki már találkozott bölénnyel életében, erre az állatra tippel, míg a másik hölgyemény, aki az FB-n írt, valószínűleg a hagyományos magyar páros (vagy páratlan???) ujjú patás képére asszociált.

    VálaszTörlés
  2. bölény:)
    az Éli könyve pedig szerintem erős közepes film, de nálam nem nagyon volt nyerő...nem sokat vesztettél:)

    VálaszTörlés
  3. Boleny az...olyan zomok elol a teste...bar a "pup" valoban hianyzik - de hat mi mas vagtathatna a kanadai pusztan? Vagy esetleg egy jofele spanyol bika.
    En sem lattam meg az Eli konyvet, azt hallottam, nem egy nagy szam, bar Denzel Washington-t nagyon dicsertek.

    VálaszTörlés
  4. Azt sejtem, hogy a lányok nem rajonganak a világvége hangulatért. Valamiért a férfiakat az apokalipszis iránti olthatatlan szomjjal áldotta meg a rendkívül vicces sors, és valószínű nekünk találták ki az ilyen filmeket. Ergó kénytelen leszek megnézni valamikor:-)

    VálaszTörlés